Sidor

onsdag 29 maj 2013

Tomatstekt korv med solroskärnor och örtkeso

När vi var på Öland i början av maj köpte jag med mig en Öländsk örtblandning som enligt uppgift var ett måste att ha hemma. Denna har jag använt i matlagning, dressingar och som här, utblandad i en keso. Väldigt gott! Denna keso serverade jag till en sallad med tomatstekt korv och solroskärnor.


Tomatstekt korv med solroskärnor och örtkeso (1 port)

Ingredienser
1 tjockkorv (ca 100 g)
2 tsk tomatpuré
1 tsk balsamvinäger
1 dl keso
Örtkryddor
Grönsallad
0,5 dl solroskärnor

Gör såhär
Skär korven i slantar och stek i lite olivolja. Strax innan den är klar, ha i tomatpuré och balsamvinäger i stekpannan och låt fräsa ett par minuter. Blanda korven med sallad och solroskärnor. Blanda keso med örtkryddor, salt och svartpeppar och servera till salladen.

2 kommentarer:

  1. Gott och enkelt! Keso har jag blivit smått beroende av... Tur att det inte är något värre än keso ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder också keso till allt just nu :) Men som sagt, bättre det är än typ choklad!

      Radera