Kvällen innan vi åkte till Turkiet åt vi middag hos mina kära svärföräldrar. Där bjöds det på recept inspirerat från ICA. Jag hade själv spanat in de här recepten innan så jag blev glad när svärmor hade hittat dem hon med. Det blev lika gott som vi hade trott och en hejdundrandes grillmiddag! Förätten kändes somrig och fräsch och lite annorlunda smaker som passade fint ihop. Till burgarna serverade vi en krämig coleslaw.
Grillad ciabatta med avocadosallad och rom
(4 port)
Ingredienser
4 salladslökar
1 msk strösocker
0,5 tsk salt
2,5 msk vitvinsvinäger
2 avokados
4 skivor ciabatta
1 vitlöksklyfta
65 g ruccola
1 burk röd stenbitsrom
Gör såhär
Ansa och strimla lökarna. Blanda dem med socker, salt och
vinäger och låt stå ca 10 minuter. Dela, kärna och gröp ur avokadon och
grovhacka den. Blanda avocadon med 1 msk olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
Vänd ner löken.
Pressa i vitlök i en skvätt olivolja och pensla på
bröden. Grilla bröden gyllenbruna. Fördela avokadoröran och mangoldskotten på
de nyrostade brödskivorna och toppa med romen.
Parmesanburgare med kräm på soltorkad tomat
(4 port)
Ingredienser
600 g nötfärs
1 dl riven parmesanost
1 msk dijonsenap
1 burk soltorkad tomat
2 dl matlagningsyoghurt
Lök
Sallad
4 hamburgerbröd
Gör såhär
Blanda färsen med parmesan, senap, salt och svartpeppar.
Forma den till portionsstora hamburgare. Mixa samman soltorkade tomater med yoghurten och smaka av
med salt, svartpeppar och pressad citron
Grilla burgarna på båda sidor tills de känns färdiga.
Skala
och skiva löken i tjocka skivor och grilla dem. Skölj och bryt salladen i mindre bitar. Grilla bröden och
lägg ihop en burgare med grönsakerna, köttet och tomatkrämen.


Vilken smarrig twist på välkända teman. Det lät jättegott och jag tackar så mycket för tipsen!
SvaraRaderaSommarhälsningar från fröken Dill