Sidor

tisdag 23 juli 2013

Kardemummakyckling med broccoliris

Det blir en hel del kalla rätter, sallader och plockmat med det vi har hemma för att slippa stå länge i köket i denna härliga sommarvärme. Men så händer det att solen lyser med sin frånvaro och man känner sig lite frussen och vill helst bara krypa upp i soffan, då är det här en perfekt middag. Kycklingen smaksätts med kryddig kardemumma och riset får extra tuggmotstånd av broccolin.


Kardemummakyckling med broccoliris (4 port)

Ingredienser
4 port ris
1 bukett broccoli

800 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk kycklingfond
1 tsk kardemummakärnor
1 msk soja
1 tsk sambal oelek

Gör såhär
Koka riset. Dela ner broccolin i mindre buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 1 minut. Skölj med kallt vatten och blanda ner i riset när det kokat klart.
Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Mortla kardemumman. Hetta upp smör i en stor kastrull och bryn kycklingen runt om, ha i vitlök och krydda med svartpeppar. Tillsätt grädde, buljongtärning, fond, kardemumma, soja och sambal oelek. Låt koka under lock ca 10 min.


1 kommentar: