Sidor

måndag 1 juli 2013

Veckans vegetariska: Saffransbulgur med brysselkål och fetaost

Ny vecka, nya tag! Ännu en måndag är här och sommaren fortsätter visa upp riktigt fint väder, härligt! Den här veckan ska jag försöka varva ner lite efter att förra veckan bestod av fix hemma efter resan och allt sista planerandet inför helgens möhippa. Ett minne för livet!

Det blir en del sallader nu på temat veckans vegetariska, det är ju så gott! Jag hittade en saffranspåse i skafferiet och använde de för att smaksätta bulguren. Varsågoda!


Saffransbulgur med brysselkål och fetaost (4 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl bulgur
1 påse saffran (0,5 gram)
1 grönsaksbuljongtärning
300 g brysselkål
1 dl valnötter
200 g fetaost

Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 dl mango chutney
Cest från 0,5 citron

Gör såhär
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt bulgur och saffran och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt 8 dl vatten och buljongätrningen och koka enligt anvisning på bulgurförpackningen. Dra kastrullen från värmen och låt bulguren svälla under lock.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs brysselkålen några minuter tills den fått fin färg. Krydda med salt och citronpeppar.
Grovhacka valnötterna och tärna fetaosten. Blanda bulgur, brysselkål, nötter och fetaost. Krydda med salt och svartpeppar.

Blanda yoghurt, mango chutney och citroncest och smaka av med salt och svartpeppar. 


1 kommentar:

  1. Vintrig sallad, det är ju ändå inte så somrigt ute ;) Gott!

    Ha en skön vecka!

    SvaraRadera