Idag fyller min fina svägerska Frida år, STORT GRATTIS! Vi firar denna födelsedag enligt tradition på landet som ligger mellan Hudiksvall och Sundsvall, rättare sagt Sörfjärden. Till middag kommer det serveras Fridas födelsedagskyckling som alla andra år den 12 augusti :) Den är väldigt god!
Men dagens recept innehåller självklart inte kyckling eftersom det är måndag och veckans vegetariska recept. Denna gång blir den en len soppa med smakrik paprika som kryddas med kummin. Namnam!
Paprikasoppa med kummin (4 port)
Ingredienser
1 purjolök
3 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
2 tsk kummin
0,5 tsk chiliflakes
150 g fetaost
1,5 dl créme fraiche
1 tsk kummin
Gör såhär
Ansa purjolöken. Kärna ur paprikorna. Stimla purjon och
fintärna paprikorna. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs purjolök,
paprika och pressad vitlök. Mortla kummin och ha i kastrullen och låt fräsa med
ett par minuter. Häll sedan i vatten och tillsätt buljongtärning och
chiliflakes. Låt koka under lock ca 10 minuter. Mixa soppan slät och ha i
grädden. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Mosa ihop fetaosten med créme fraichen. Mortla kumminen
och blanda i. Smaka av med salt och svartpeppar.
Toppa soppan med fetoströran.

Mm, det här låter gott! :) Lite som en gulasch fast ändå inte alls ;)
SvaraRaderaPaprikasoppa som är så gott, och vilket genidrag att krydda med kummin på mustigt gulaschsätt! Vill ha NU!
SvaraRadera