Sidor

fredag 27 september 2013

Torskgratäng med spenat och kräftost

Vi är alldeles för dåliga på att äta fisk hemma. Det är ju så gott och faktiskt inte speciellt svårt att göra men vi köper liksom aldrig fisk bara. Ofta köper vi vad som är billigt just denna veckan och så fyller vi på frysen och sen lagar vi efter vad vi har hemma. Och det kanske är så att affärerna är dåliga på att skylta fiskerbjudanden eller så är det vi som väljer att inte se dem. Så när vi kom hem till mamma hade hon planerat fiskgratäng till middag och den var hur god som helst. Krämig, smakrik och passar perfekt till pressad potatis.

Perfekt middag till fredagsmyset!


Torskgratäng med spenat och kräftost (4 port)

Ingredienser
4 port potatis
800 g torsk
400 g bladspenat
400g kräftost
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
3 dl créme fraiche
Västerbottenost

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg spenaten i en ugnssäker form. Lägg på fisken och krydda med salt och svartpeppar. Strimla purjolök. Blanda kräftost, pressad vitlök, purjolök, hyvlade morötter och créme fraiche. Krydda med salt, svartpeppar och lite pressad citron. Häll blandningen över fisken och strö över riven västerbottenost. Ställ in formen i ugnen ca 20 minuter. Koka potatisen och pressa precis innan servering.

2 kommentarer:

  1. Hej Sandra!
    Stort Grattis till en kanon blogg med bra mat recept, oj vad vi inspereras
    Stort TACK!

    SvaraRadera