Solen fortsätter skina och idag består dagen av fix här hemma, packning och annat smått och gott. Ikväll fortsätter vi fira uppsatsinlämning och examen som vi snart har i vår hand. Måste ju passa på att fira ordentligt innan vi skiljs åt för sommarlov.
Sist när svärföräldrarna var här på middag bjöd vi på en örtig korvstroganoff som vi serverade med pasta och en smarrig sallad. Salladen gjorde vi på morot, äpple och rostade pumpakärnor och den kommer jag absolut göra igen :) En enkel och uppskattad middag för både vardag och helg!
Örtig korvstroganoff med soltorkade tomater (4-6 port)
Ingredienser
4-6 port pasta
800 g falukorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
3 dl créme fraiche
1 buljongtärning
1 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
1 tsk sambal
2 msk fryst gräslök
2 msk fryst persilja
1 msk fryst basilika
1 msk fryst dill
0,5 burk soltorkade tomater
1 dl rödvin
Maizena
Äppel- och morotssallad:
1 äpple
2 morötter
0,5 dl rostade pumpakärnor
2 msk olivolja
0,5 citron (cest och saft)
Gör såhär
Salladen: Kärna ur och finhacka äpplet. Skala och grovriv morötterna. Blanda äpple, morötter, rostade pumpakärnor, citroncest, pressad citron, olivolja, salt och svartpeppar.
Korvstroganoff: Skär korven i stavar. Skala och hacka löken. Hetta upp
smör i en stekpanna och stek korv, lök och vitlök. När allt fått fin färg, ha i
tomatpuré och sambal oelek. Låt fräsa med ett par minuter och ha sedan i
krossade tomater, créme fraiche, buljongtärning, dijonsenap, gräslök, persilja,
basilika, dill och rödvin. Låt allt puttra ca 10 minuter. Strimla soltorkade
tomater och ha i grytan. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Red
eventuellt av med maizena.

Gott, jag älskar korv stroganoff! Skulle kunna äta det jämt ;)
SvaraRadera