Nu är jag åter hemma på svensk mark och har just satt mig vi datorn efter en jobbdag med efterföljande storhandling och middagsmys i soffan. Vi har haft en helt fantastisk resa och verkligen njutit maximalt :) Kom i säng vid 2.30 inatt och när klockan ringde 4 timmar senare ville jag absolut inte lämna min sköna säng som jag saknat såå. Men väl på jobbet och en kaffe senare var jag på banan igen. Det ska bli riktigt roligt att jobba nu i fem veckor!
Och jag har inte glömt bort att det är måndag och därmed veckans vegetariska recept. Jag har fått inspiration till denna gröna rätt från Aliceaugusta som är blogg jag börjat följa relativt nyligen. Jag toppade soppan med en fräsch kvarg och lite knapriga pumpakärnor. Till detta serverade jag en knäckemacka med avocado. Grönt och gott!
Ingredienser
1 stor zucchini
1 gul lök
0,5 kruka färsk basilika
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 dl pumpakärnor
1 dl grädde
1 dl kvarg
0,5 citron
Gör såhär
Dela ner zucchini och lök i mindre bitar. Koka zucchini
och lök mjuk i vatten och buljongtärning. Tillsätt sedan basilika, pressad
vitlök, pumpakärnor och grädde och mixa slätt. Smaka av med salt, svartpeppar
och pressad citron.
Blanda kvarg med cest och saft från 0,5 citron. Krydda
med salt och svartpeppar.
Toppa soppan med citronkvargen och servera med en
smörgås.
Imorgon blir det jobb, massa fix hemma, rensa bilder från resan och tvätta. Så jag lovar inget inlägg men på onsdag är jag back-on-track!



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar