Sidor

måndag 16 september 2013

Gästinlägg hos Vardag.nu

Idag har jag ett gästinlägg hos Vardag.nu där jag har med ett recept på min variant av parisare med en supergod linsröra! Titta in hos Saras toppenfina blogg för att läsa hela inlägget :) Där finns även en mängd med inspirerande vardagsrecept.


Parisare med linsröra (4 port)

Ingredienser
600 g nötfärs
2 tsk dijonsenap
0,5 rödlök
1 tomat
Sallad
4 ägg
4 skivor bröd (gärna surdeg)

Linsröra:
2 dl röda linser
3 dl vatten
1 citron
2 msk spiskummin
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 näve persilja

Gör såhär
Linsröra: Koka linserna i vattnet i 4 min, utan lock. Dra av linserna från värmen, lägg på locket och låt stå och dra i 10 min. Därefter lägg i en blender och tillsätt olivolja, spiskummin, vitlök och pressad citron och mixa till en slät röra. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar och avsluta med att vända ner hackad persilja.
Burgare: Krydda köttfärsen med dijonsenap, salt och svartpeppar. Forma färsen till fyra biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek burgarna några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Stek sedan bröd i samma panna tills de fått fin färg.
Skala rödlöken och skiva tunt. Skär tomaten i tunna skivor.
Hetta upp smör i stekpannan och stek äggen på en sida.

Lägg brödet på tallriken, lägg på sallad, linsröra, tomat, rödlök, hamburgare och det stekta ägget. Färdigt att servera!


2 kommentarer:

  1. Jätteroligt att du ville gästblogga hos mig! Parisaren passar mig som hand i handsken dessutom - ska testa så snart jag får tillfälle!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att höra :) Ja, jag kan varmt rekommendera den!

    SvaraRadera