Sidor

lördag 29 november 2014

Hallontryfflar

Alldeles strax ska jag gå ner i förrådet och hämta upp julkartongerna och sen börja pynta här hemma med julmusik i högtalarna och sen blir det nog en och annan julgodispaus. Då tänkte jag till exempel äta dessa godingar: hallontryfflar! Då jag vill ha de riktigt krämiga och mycket hallonsmak blev mina lite lösa i konsistensen, därav den icke-runda formen men vill man göra det lite elegantare kan man minska lite grädde eller hallon. Jag äter mina lite kalla och njuter med en varm kopp te!

Hallontryfflar (ca 20 st)

Ingredienser
150 g hallon
1 msk rörsocker
100 g mörk choklad
50 g ljus choklad
0,75 dl vispgrädde
25 g smör
2 krm vaniljpulver

Gör såhär
Lägg hallonen i en kastrull med sockret och låt puttra ihop så sockret löser sig. Ställ åt sidan. Hacka chokladen. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp och dra då av från värmen. Tillsätt choklad, smör, vaniljpulver och silade hallon i grädden. Ställ i kylskåpet minst 2 timmar. Rulla sedan snabbt till tryfflar och rulla i kakao. Förvara i kylen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar