Sidor

måndag 1 december 2014

Veckans vegetariska: Risbiffar med rökt fetaostsallad och olivsås

Vi är duktiga på att göra matlådor här hemma men det händer ju att det inte riktigt går jämnt ut och det blir över massa gryta, sås eller ris. Häromsistens blev det en mängd ris över och då blev jag sugen på att göra en ny maträtt av detta och kom på att jag läst om risbiffar. Sagt och gjort så blev det en maträtt på rester och det vi hade i kylen. Tillbehören fick bli en tapenadesås och en sallad med rökt fetaost. Riktigt gott!

Risbiffar med rökt fetaostsallad och olivsås (4 port)

Ingredienser
1 rejäl näve persilja
4 ägg
2 dl riven gruyereost
8 dl kokt, kallt ris
1 tsk sambal oelek

Sallad
Tomat
Rödlök
Rökt fetaost

2 dl turkisk yoghurt
1,5 dl olivtapenade

Gör såhär
Blanda turkisk yoghurt med tapenade och krydda med salt, svartpeppar och lite pressad citron.
Skär fetaosten i tärningar och blanda med sallad, tomat och strimlad rödlök.
Finhacka persiljan. Vispa ihop äggen och lägg i ris, ost, persilja, salt, svartpeppar och sambal oelek och blanda väl. Hetta upp olivolja i en stekpanna och klicka ut risblandningen. Stek på medelvärme tills de fått fin yta på båda sidor och servera med salladen.



4 kommentarer:

  1. Nämen så gott det ser ut, jag beställer en portion till lunch , tack!

    SvaraRadera
  2. Risbiffar är kanongott. Bra att göra av med resterna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen gott och alla recept att göra av med rester är bra att ha :)

      Radera