Förra gången pappa och Marie var hemma hos oss på middag blev en det en riktig saftig burgare som vi serverade med brieost, pesto, sparris och rotfrukter i ugn. Men innan varmrätten var det fördrink som gällde och då är det alltid roligt med något tilltugg. Inspirationen kom från Landley som för ett tag sedan la upp detta recept helt i min smak. Kuber av ost med smak av tryffel och lite knapriga av sesamfrön. Detta är något för tryffelälskaren! Gästerna stod för efterrätten sm blev chokladfondue med jordgubbar, banan och melon. MUMS!
Ostkuber med tryffel och sesamfrön
Ingredienser
1 msk chilipulver
1 tsk tryffelolja
2 msk olivolja
2-4 msk sesamfrön
200 g ost
Tandpetare
Gör såhär
Rör ihop oljorna tillsammans med chilipulvret. Låt dra ca
10 minuter. Skär osten till små kuber och pensla med oljan. Stick i en
tandpetare i varje kub och rulla dem sedan i sesamfröna.
Brieburgare med sparris och len pestosås
(4 port)
Ingredienser
600 g köttfärs
1 tsk worcestershiresås
0,5 tsk tabasco
Pestosås:
2 dl pesto
2 dl turkisk yoghurt
Rostade
rotfrukter:
2 morötter
En bit kålrot
10 champinjoner
1 palsternacka
1 broccoli
2 vitlöksklyftor
1 knippe grön sparris
8 skivor lantbröd
150 g brieost
Romansallad
Tomater
Gör såhär
Pestosås: Blanda
pesto med turkisk yoghurt och smaka av med pressad citron, örtsalt och
svartpeppar.
Rostade rotfrukter:
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skiva morötter, palsternacka och kålrot.
Dela ner champinjonerna och broccolin till lagom stora bitar. Lägg allt förutom
broccolin på en plåt. Ringa över olja och ha på pressad vitlök. Krydda med salt
och svartpeppar och blanda. Låt rotfrukterna gå 15 minuter och ta sedan ut plåten.
Rör om och lägg på broccolin och gå 10 minuter till.
Hamburgare:
Blanda färsen med worcestershiresås och tabasco. Krydda med salt och
svartpeppar och blanda väl. Forma till 4 burgare och stek några minuter på både
sidor.
Ansa sparrisen. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs
sparrisen runt om några minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
Skiva brieosten och tomaterna. Rosta brödet.






Inga kommentarer:
Skicka en kommentar