Efter min examensfest blev vi inspirerade av smakerna och bestämde oss för att göra en 5:2 soppa med liknande ingredienser och kryddor. Så vi gjorde en indisk soppa med kikärter, blomkål och morötter med garam masala. Indisk mat är väldigt gott men jag har inte lagat det så mycket, men detta blev helt klart ett lyckat försök och jag kommer absolkut laga mer indiskt i framtiden. Ska grotta ner mig i David Batras bok helt enkelt :) Så detta blir dagens lunch för min del, gottigottgott!
Indisk kikärtssoppa (9 port)
Ingredienser
1 msk olivolja
500 g blomkål
200 g morötter
950 g kikärtor
1 msk garam masala
2 tsk ingefära
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 citron
1 liter vatten
2 dl lätt creme fraiche
Gör såhär
Dela ner blomkålen i små buketter. Skär morötter i
slantar. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och ha i garam masala,
ingefära, spiskummin, paprikapulver och tomatpuré. Låt fräsa ett par minuter
innan du har i blomkål och morötter. Efter några minuter, tillsätt kikärter,
vatten, buljongtärning, pressad citron och créme fraiche. Låt puttra 10 minuter
och smaka av med salt och svartpeppar.
Totalt 1946, 9 port, 216 kalorier


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar