Sidor

söndag 13 september 2015

Jordgubbschiapudding med kardemumma

Frukosttips kan man inte få nog av! Att variera sin frukost är ett måste och på vardagar får det gärna gå fort. Jag lägger inte så mycket tid på frukosten innan jobbet så då är det att föredra att ha förberett frukosten genom att ha kokat ägg, tinat bär till yoghurten eller gjort chiapudding. Så här kommer ännu ett recept på chiapudding, den här med jordgubbar och kardemumma, toppad med svarta vinbär, kokos och frön.

Jordgubbschiapudding med kardemumma (3 port)

Ingredienser
200 g jordgubbar
2 dl mjölk
4 msk chiafrön
1 tsk vaniljpulver
0,75 msk kardemumma

Svarta vinbär
Kokosflakes
Pumpakärnor
Melonkärnor

Gör såhär

Mixa jordgubbarna med mjölk. Blanda sedan ner chiafrön, vaniljpulver och kardemumma. Smaka  eventuellt av med agavesirap. Ställ in i kylen och rör efter 20 minuter och dela sedan upp i glas och låt stå i kylen över natten. Toppa med vinbär, kokosflakes, pumpakärnor och melonkärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar