Sidor

måndag 14 september 2015

Veckans vegetariska: Fried rice med broccoli och skogschampinjoner

Godmorgon!
Ännu en helg har passerat och jag tänkte inleda veckan med att berätta att det nu är dags att nominera din favoritmatblogg till Matbloggspriset 2015. Du skickar din nominering här och jag skulle såklart bli väldigt glad och tacksam om du vill nominera mig till Folkets val

Och när ni har gjort det kan ni scrolla ner och njuta av receptet på en smarrig fried rice. Det här var första gången jag testade göra det och blev riktigt nöjd. Gott och mättande!

Fried rice med broccoli och skogschampinjoner (4 port)

Ingredienser
3 dl basmatiris
1 stor morot
1 röd paprika
75 g haricots verts
150 g skogschampinjoner
1 broccoli
2 salladslökar
2 msk japansk soja
0,75 dl sweet chilisås
3 ägg

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning på paketet.
Skala moroten. Dela och kärna ur paprikan. Skär morot, paprika och salladslök i strimlor. Halvera haricots verts. Dela ner broccolin. Skiva svampen.
Stek morot, svamp och broccoli i olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Ha sedan i paprika, haricots vert och salladslök och låt fräsa med 2 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Häll på sojan, ris och sweet chilisåsen och rör om.

Knäck äggen över grönsaksriset. Blanda runt tills riset fått en krämig konsistens.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar